Arjantin dünya şampiyonu (Türk versiyonu)





Bekleyiş uzundu, Meksika'daki Azteca stadyumunda muhteşem Diego Armando Maradona'nın parlayıp dünya kupasını kaldırdığı o finalin üzerinden 36 yıl geçti. Sonunda ve bu yıl birçok denemeden sonra oldu.


zafer geldi


18'inci Pazar günü saat 00:00'da Arjantin televizyon ve radyo sinyalleri aynı anda Arjantin milli marşının kıtalarına ayarlandı, ancak bir özellikle, Arjantin takımının oyuncuları ve koçları tarafından söylendi, yayın ulusal topraklarda ve dünyanın büyük bir bölümünde görüldü.


Heyecanlı bir açılışın ardından milli takım, Fransa karşısında final maçına başladı. İlk yarı Arjantin'den bir monologdu. 23'te Di Maria'ya yapılan bir faul, Lionel Messi'nin Albiceleste'yi penaltı noktasından öne geçirmesi anlamına geliyordu, 13 dakika sonra, harika bir toplu oyunun ardından Di Maria, huzur içinde yatmak için 2-0 öne geçti.





Ancak ikinci yarı, ilk yarının tam tersiydi. Mbappe sadece 3 dakikada Fransa'yı eşitlemeyi başardı ve maçı uzatmalara gitmeye zorladı.


İlk ek acı ve zafer olmadan geçti, ikincisi 108. dakikada dünyanın en iyi oyuncusu Messi'nin golüyle Arjantin halkını patlattı ama sondan dakikalar sonra Mbappe geçici beraberliği tekrar 3'e 3 koydu. Fransa Son dakikada galibiyeti almayı başardı ancak Arjantinli kaleci Martinez topu kurtardı. Polonyalı hakem düdük çaldı ve her şey penaltılardan belli olacaktı.


Takımımız 4-2 kazandı ve dünya kupasını kaldırdı, Mario Alberto Kempes ile 78'den ve Diego Armando Maradona ile 86'dan sonra sıra Lionel Andrés Messi'deydi.

Üçüncü dünya kupamız.









Arjantin'in final yolu


Arjantin milli takımı ilk buluşmada Suudi Arabistan'a 2-1 yenilince beklemediği bir gerilemeyle başladı, açıkçası kimsenin beklemediği bir sonuç ve Dünya Kupası'nda sürpriz oldu.





D grubunun ikinci turunda, Arjantinli başlangıç ​​oyuncusu Martino liderliğindeki Meksika ile karşılaştılar, Arjantin bir örnek karakter gösterdi ve Aztek takımını 2-0 yenerek şüphe perdesini kaldırdı, ancak yine de bir turnusol testi vardı: Polonya.





Meksika ile Suudi Arabistan arasında oynanan maçta olumsuz bir sonuç çıkmadığı sürece Arjantin'in grupta birinci olma şansı olması için kazanması gerekiyordu. Albiceleste en iyi maçında Avrupalıları Alexis Mac Allister ve Julian Alvarez'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Bu sonuç, Polonyalıların da maçı kaybetmelerine rağmen aşamaya ilerledikleri anlamına geliyordu.





Son 16 turundaki rakip, Messi ve şirket için işleri kolaylaştıran bir takım olan Avustralya olacaktı. Arjantin 2-1 kazandı ama gereğinden fazla acı çekti.





Çeyrek finaller: rakip mi? Hollanda. Arjantin onu iyi tanıyor, Arjantin'deki 1978 Dünya Kupası finalinde albiceleste takımı onları finalde 3-1 mağlup ederek ilk dünya kupasını kazandı, 98. dakikada Hollanda onları 2-1 yenerek aynı durumda eledi. Dennis Berkamps'tan bu Gol. Birbirlerini tekrar göreceklerdi. Lionel Messi'nin harika pasının ardından Nahuel Molina'nın golüyle 1-0 kazanmaya başladılar, 2-0 Messi'nin penaltı golüyle geldi ama sondan 15 dakika sonra Hollanda maçı 2-2 alarak eşitledi. Uzatmaya Son olarak, penaltı vuruşları nedeniyle zorlu bir tanımın ardından Arjantin'in yarı finale geçişine karar verildi.




Yarı final de Hırvatistan gibi eski bir rakibe karşı oynandı, çok zor görünen bir maçta Arjantin sorunsuz ve güçlü bir şekilde 3-0 kazandı.




Bütün bir ülke kutluyor


Arjantin'in son dünya şampiyonluğunu kazanmasının üzerinden 36 yıl geçti. 47 milyon Arjantinli artı dünyanın dört bir yanında hem ülkemizin en önemli noktalarında hem de dünyanın belli başlı şehirlerinde bayramlaştı. Kültürümüz için böylesine önemli bir sporda çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar bu zaferi yaşadılar.


Rosario, Mar Del Plata, Mendozs ve ulusal topraklarımızın geri kalanındaki dikilitaşta (Buenos Aires şehrinin ana noktası) kutlamalar.





Jorge Diaz B.

Comentarios

Entradas más populares de este blog

Homenaje a Heydar Aliyev a 100 años de su nacimiento.

El aeropuerto internacional de Zangilan: Una realidad para Zangazur oriental 🛬🇦🇿

Día Nacional de Pakistán 🇵🇰